Oct 19, 2009

Umno Patut terima Ibrahim Ali

Setiausaha Pemuda Umno Negeri Kelantan , Bazlan Baharuddin sepatutnya menyokong kemasukan semula Ibrahim Ali kedalam Umno. Inilah sebenarnya peluang sebenar bagi umno Kelantan untuk menambah kerusi parlimen dan sekaligus mendekatkan sedikit BN untuk mencapai 2/3 di Parlimen.

Ibrahim Ali sorang insan istimewa kerana beliau boleh menyerupai pelbagai warna dalam kehidupan.Beliau boleh lahir dengan warna berjasa, warna umno, warna S46, warna Umno, warna Keadilan[dihalang oleh DS Anwar Ibrahim] kemudian warna PAS.

Beliau memenangi kerusi Parlimen Pasir Mas dengan tiket PAS selepas menipu TG Nik Aziz Nik Mat.

Atas dasar dia menipu Tok guru lah saya katakan bahawa umno patut menerima beliau.
Beliau ada sifat penipu, sifat pembohong, sifat khianat, sifat pembodek, sifat pengampu. Semua sifat-sifat yang ada pada beliau sangat sinonim dengan Umno dan Barisan Nasional itu.

Selepas beliau telah menyertai umno dan Barisan Nasional, pada ketika itulah umno kalau nak buat apa-apa dengan beliau , kalau nak " sembeleh" pulak sekali lagi pun, umno kena cerdik lah kalau nak "Mampuskan" Si Ibrahim ni.

2 comments:

Ahli Pas Dalam Parlimen Pasir Mas said...

Saya yakin Umno akan terima Ibrahim Ali. Cik CT kata Ibrahim Ali tipu Tok Guru Nik aziz tak kena. Sebenarnya Pas yang mahukan Ibrahim Ali bertanding atas tiket Pas kerana ibrahim Ali banyak pitih. Orang paling kuat mahukan Ibrahim Ali bertanding atas tiket Pas adalah Husam Musa dan Tok Guru ik Aziz sendiri walaupun amai orang Pas yang renggang dari Pas kerana itu.

Ibrahim boleh dikatakan menipu dan hipokrit kalau dia masuk Pas, lepas tu tubik. Tapi dia tak masuk Pas pun tapi Pas beri laluan dia bertanding. Kalau Pas kekalkan Ismail Noh atau bubuh Hamid Pendek pun bertnading Ibrahim Ali akan bertanding atas nama calob Bebas.Pas ingat boleh guna Ibrahim Ali tetai rupanya Ibrahim Ali yang guna Pas.

Masa tu bila orang gambarkan tentang kemustahilan Pas akan memberi faedah kepada Pas, Tok Guru Nik Aziz akan murih parak,keputusan dan kemahuan mana boleh diletang, tambah-tambah kalau cadangan asalnya datang dari Husam Musa. Llono baru padan muka. Cerdik Ibrahim Ali belaka.

dusunraja said...

demo kato ibrahim ali tipu tok guru tak kena....habis tu dio tipu umno kato nok taubat dohhhhh, nok jadi anak angkat PAS...ko dia tipu sapo00000