Oct 26, 2009

Kenyataan Media Presiden PAS

“Isu Dalaman Parti Islam SeMalaysia (PAS)”

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

PAS adalah merupakan sebuah organisasi siyasah, dakwah dan tarbiyah yang ditubuhkan sejak dari tahun 1951 dan pernah berhadapan dengan suasana yang lebih getir dalam lipatan sejarah perjuangannya. Semuanya berjaya dihadapi dan terus menerus mematangkan organisasi parti sehinggalah PAS mencapai kedudukan yang ada pada masa kini. Sehubungan dengan itu, saya meminta seluruh ahli dan kepimpinan PAS di pelbagai peringkat untuk bersabar dan bertenang dalam menghadapi persoalan dalaman parti pada waktu ini. Persoalan yang timbul ini tidak akan dapat diselesaikan menerusi penggunaan media massa dan media baru. Ianya perlu diselesaikan secara musyawarah dengan berpegang kepada budaya dan panduan yang menjadi pegangan PAS, sebagaimana yang termaktub dalam perlembagaannya.

Saya juga sudah mengarahkan Dato’ Setiausaha Agung PAS untuk menentukan tarikh yang sesuai di waktu terdekat ini untuk diadakan satu mesyuarat bagi membincangkan persoalan yang timbul ini. Kita berdoa agar Allah SWT senantiasa memberikan taufik dan hidayah Nya kepada kita semua dalam usaha untuk merungkai permasalahan ini dan seterusnya memperkukuhkan parti.


Abdul Hadi Awang
Presiden Parti Islam SeMalaysia (PAS)


6 Zulkaedah 1430 H / 25 Oktober 2009

2 comments:

al-brangi said...

Salam,

Yang tak berpuas hati akan tetap dgn sikapnya.

Namun perjuangan tetap diteruskan

OrangUlu said...

Oh....inilah tok guru yang aku menadah kitab setiap hari jumaat, aku tetap dengan guru ku yang kebetulan sekarang mengajar tentang sifat-sifat keji dlm Islam.

Kitabku semakin lusuh, ilmu yang diberi terus bersinar, teruskan mengajar dan membimbing kami tok guru.