May 29, 2009

Menjelang Muktamar ke-55 ( 3 )

Dalam Harakah tak cukup ruangCalon-calon yang bertanding dalam pemilihan jawatan dalam muktamar PAS ke-55 dibenarkan berkempen tetapi dilarang menggunakan Harakah.

Dato' Haji Mustaffa Ali menjelaskan demikian.

"Mereka tak bolehgunakan Harakah untuk berkempen.Kalau semua nak keluar dalam Harakah, tak cukup ruang"


" Tiada garis panduan, kami mempercayai mereka"

itulah ungkapan Dato Mustafa Ali selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Pemilihan Mukatamar Pas ke-55.Dalam hal ini Dato' Mustaffa hanya mengingatkan kepada calon dan juga memaklumkan kepada wartawan bahawa ruang dalam harakah tidak cukup, sekiranya ruang-ruang yang ada didalam Harakah tersebut ditempah oleh calon-calon yang bertanding dengan sendirinya mengecilkan ruang berita dan aktiviti parti.

Tidak perlulah rasanya dipertikai lagi maksud Dato' Mustaffa.Beliau bukanya menuduh atau melarang calon ambil kesempatan dalam harakah, selaku pengerusi Harakah mungkin dengan keluran yang terhad beliau tidak bersedia untuk menerima tempahan berbayar untuk calon calon yang bertanding.

Kalau ungkapan yang sedemikian pun hendak dipertikaikan atau dipolitikkan oleh pihak-pihak tertentu, rasanya itu sudah kertelaluan atau mungkin juga takut dengan bayang-bayang.


No comments: