May 13, 2010

Update Di Terengganu hari ini.

Ini antara gambar-gambar peristiwa yang berlaku di Terengganu pada hari yang sempat masuk ke Facebook saya.



Pemidang Bangkit Melayu,di persimpangan Bukit Tunggal jalan Batu 6 Kelantan. 9 mei masih tersergam gagah sementara gambar bawah 12 Mei sudah hilang. Katanya kena Gertak
.







Laporan Polis oleh Dewan Pemuda PAS Kuala Terengganu keatas program Bangkit Melayu anjuran Gertak dan institut intergriti Terengganu.


Ini merupakan Klinik 1malaysia cawangan Gelugor Kedai, Dun Alor Limbat Parlimen Marang.


Ada pula cakap-cakap di kedai menyatakan bahawa usaha ini adalah untuk memburukkan MB Ahmad Said. Benarkah ? kalau begitu siapa dalangnya.

4 comments:

al-brangi said...

salam,

kena gertak _ _ _ _ _ _. Takut2 berani.

Anonymous said...

Masa PAS memerintah...gambor Tuan Guru Haji Hadi besor bapok sbl sampai lapangan terbang telaga batin....tak ada pon orang marah...Orang Pas berbulu sebab tu jer..sebab gambor..sebab takdok doh gambor sek2 dia di papan2 tanda hok besor2 bapokk.....bukan sebab lain pon...dekki...jamang dia wat akdok hal pon..ikut panda mung ahh nok letok mnderr..takdok orang larang pong....aci kerat jari kalu sebab buat prgreng tu...sebab gambor jer tu dia berbulu...di kelantan gambor tuan guru nik aziz dimerata tempat..ok ahh gittu..mung peretohh..ikut pandar ahh..buleh ahh letokk...hok ajor dluu sapa?...ekelehh...ser agi derrer( bendera)..dia bullu gok...sbl pas menang diteganu dlu takdok sgt derra2 dgn gambo ning...lepah dia ambik pekhh...ngata cerok dia letokk...lepah bn ambik plokk..org nok wak gitu dia wasser bullu...pegii daa.....

Anonymous said...

nk dengki mendenye pulok..blambok gambor puok2 mun selama nin.ada org kutip cara? isunya skrang ialah program tu ada unsur nk ajak kearah perbalahan kaum d Msia!Payoh ckp ng org mcm mun ni...

Anonymous said...

Doh kita ning guana...dok balloh ke?...patutnya kena lah baik...sesama agama dan bangsa pulok tuu...hok org buat sereber dok kena...cari jer buoh baloh sokmo.....sungguh ti sapa nok balloh horr....korek jer isu2 soh jadi buoh baloh....patutnya kitalah kena baik dlu....kt ganu ning jarang napok org mlayu bergaduh dgn bangsa lain..ok jer...hok biasanya..sesama sendiri...sebabnya mnder...puncanya cari buoh balohh...ke guana?....